انواع عفونتهای گوش
عفونت گوش خارجی یا اوتیت خارجی که بیشتر تجربه میشود اغلب به عنوان \"گوش شناگر\" شناخته میشود. این عفونت معمولاً به دلیل عفونت باکتریایی بافت پوست پوشاننده کانال گوش است.
غوطه ور شدن بیش از حد در آب یا آسیب رساندن به مجرای گوش با قرار دادناشیا در آن مانند استفاده از گوش پاک کن در کانال برای حذف جرم گوش احتمال ابتلا به عفونت گوش خارجی را افزایش میدهد.
عفونت گوش میانی یا اوتیت میانی عفونتی است که در پشت پرده گوش (پرده تمپان) همراه با چرک حبس شده در فضای گوش میانی وجود دارد. عفونت گوش میانی اغلب از عوارض سرماخوردگی در کودکان است.
بیشتر عفونتهای گوش میانی توسط ویروسها ایجاد میشوند و خود به خود برطرف میشوند. عفونتهای باکتریایی باعث برخی عفونتهای گوش میانی میشوند که نیاز به درمان آنتی بیوتیکی دارند.
عفونت گوش داخلی یا لابیرنتیت بسیار نادر است و معمولاً توسط ویروس ایجاد میشود. از آنجایی که عفونت گوش داخلی بر شنوایی و تعادل تأثیر میگذارند علائمی مانند صدای زنگ گوش (وزوز گوش) یا سرگیجه و اختلال تعادل ایجاد میکنند.
معمولاً عفونت گوش داخلی در بزرگسالان و کودکان (نادر) نیاز به درمان پزشکی دارد.
سیر هم خاصیت آنتی بیوتیکی دارد و هم خاصیت تسکین دهنده دارد. سیر له شده را چند دقیقه در روغن زیتون یا کنجد گرم خیس کنید. سیر را صاف کرده و روغن را روی مجرای گوش بمالید.
درمان بیماران مبتلا به عفونت با ژل عسل منجر به کاهش التهاب، درد گوش و ناراحتی میشود. همچنین در بیماران مبتلا به اگزمای مزمن گوش، درمان با قطره عسل منجر به ناراحتی و خارش کمتری میشوند. هیچ عارضه جانبی قابل توجهی در طول درمان مشاهده نشد.
اگرچه هیچ مدرک علمی محکمی وجود ندارد اما به دلیل اینکه روغن زیتون دارای برخی از خواص ضد باکتریایی است میتواند در درمان عفونت و کاهش درد گوش مؤثر باشد. دقت داشته باشید بهتر است قبل از استفاده از روغن زیتون بخصوص در عفونت و گوش درد در کودکان با پزشک متخصص مشورت شود.
پیاز حاوی موادی به نام کورستین است که خواص ضدالتهابی و ضد باکتریایی دارد. در این روش با گرم کردن پیاز در دمای ۴۵۰ درجه فارنهایت به مدت ۱۵ دقیقه و سپس بعد از خنک شدن آن، چند قطره آب پیاز را را داخل گوش بریزید.
زنجبیل دارای خواص ضد التهابی طبیعی است که میتواند به تسکین درد ناشی از گوش درد کمک کند. آب زنجبیل یا روغن صاف شدهای که با زنجبیل گرم شده است را در اطراف مجرای گوش خارجی بمالید. دقت داشته باشید آب زنجبیل را مستقیماً در کانال گوش نریزید.
پراکسید هیدروژن میتواند به عنوان یک درمان طبیعی برای گوش درد استفاده شود به ویژه اگر علت آن تجمع جرم یا موم گوش باشد. برای استفاده از این روش درمانی چند قطره پراکسید هیدروژن را در گوش آسیب دیده قرار دهید. بگذارید چند دقیقه بماند و سپس گوش خود را با آب تمیز و مقطر بشویید.
مردم اغلب از کمپرس یخ یا کمپرس گرم مانند پد گرمکننده یا پارچه شستشوی مرطوب برای تسکین درد استفاده میکنند. همین کار را میتوان برای گوش درد نیز انجام داد. این روش هم برای کودکان و هم برای بزرگسالان بیخطر است.
کیسه یخ یا کمپرس گرم را روی گوش قرار دهید و بعد از ۱۰ دقیقه بین سرد و گرم جایگزین کنید. اگر سرد یا گرم را ترجیح میدهید، میتوانید فقط از یک کمپرس استفاده کنید.
بهترین آنتی بیوتیک برای عفونتهای گوش میانی بخصوص در مواردی که به علت باکتریایی ایجاد شده است آنتی بیوتیک آموکسی سیلین میباشد که باید به مدت ده روز در کودکان و بیماران بزرگسال که به پنی سیلین حساسیت ندارند استفاده شود.
آموکسی سیلین به دلیل غلظت بالای آن در گوش میانی در درمان اوتیت میانی مؤثر است. استفاده از آنتی بیوتیک ازیترومایسین نیز گزینه مناسبی در این موارد میباشد.
قطره گوش ترکیبی سیپروفلوکساسین و دگزامتازون برای درمان عفونتهای گوش مانند اوتیت حاد خارجی(گوش شناگر) و اوتیت حاد گوش میانی(AOM) استفاده میشود.
میتوانید از مسکنهای بدون نسخه(OTC) مانند ایبوپروفن و استأمینوفن برای کنترل درد مرتبط با نوع دردناک عفونت گوش به نام اوتیت میانی حاد (AOM) استفاده کنید. همچنین این داروهای مسکن میتوانند به کاهش تب کمک کنند.
دقت داشته باشید در صورت استفاده برای کودکان باید با پزشک خود در مورد دوز مناسب صحبت کنید.
ارزیابی شنوایی نوزادان، کودکان و بزرگسالان، مشاوره و تجویز جدیدترین سمعکهای روزدنیا، ارزیابی و درمان وزوز گوش، تجویز سمعکهای ماسکردار، تنظیم و تعمیر انواع مدلهای سمعک، انجام مانورهای سرگیجه، تهیه قالبهای ضدآب و ضدصوت و... از فعالیتهای مرکز شنوایی فراشنوا میباشد.
برای اطلاعات بیشتر و مشاوره با شمارههای سمعک فراشنوا تماس حاصل فرمایید:
۰۲۱۸۸۹۴۹۳۶۸
۰۲۱۸۸۹۵۸۸۲۳
۰۹۱۰۵۲۴۱۰۷۱
برای مشاهده تجربیات بیماران از درمان وزوز و سوت گوش به اینستاگرام فراشنوا مراجعه فرمایید:
@samak_farashenava
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.